EastEnd-Arts
print

Nieuws & Informatie

Aantal Nederlandse websites met beveiligde verbinding stijgt snel
Het aantal .nl-domeinen met een ssl-certificaat zat het afgelopen jaar behoorlijk in de lift. Het totale aantal sites met een beveiligde verbinding ging van 82.000 naar 390.000.
29-06-2017lees verder »

Aantal mensen dat online koopt, stagneert. Producten terugsturen wordt nationale sport
Het aantal mensen dat online producten koopt, stagneert. Maar wie online koopt, doet dat wel vaker en geeft ook steeds meer uit. Dat blijkt uit een nieuwe e-commercestudie van distributiefederatie Comeos. CEO Dominique Michel pleitte tijdens een persconferentie onder meer voor een enkel betaalplatform, in plaats van de huidige wildgroei aan betaalapps.
08-06-2017lees verder »

Minder Nederlanders doen online aankopen
Minder Nederlanders hebben in de eerste drie maanden van 2017 online iets gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Het is voor het eerst dat het aantal online kopers aan het afnemen is. De bestedingen online groeiden wel fors.
08-06-2017lees verder »

Ouders hebben geen flauw idee wat hun kinderen online uitvoeren
Ouders hebben weinig zicht op het online risicogedrag van hun kinderen. Dat blijkt uit onderzoek door de Odisee Hogeschool en de Universiteit Antwerpen. De Gezinsbond en Child Focus lanceren daarom een nieuw vormingspakket voor ouders.
01-06-2017lees verder »

Instagram is het slechtste medium voor je mentale welzijn
We zitten met zijn allen dagelijks op sociale media zoals Facebook, Snapchat en Instagram. En hoewel er heel wat voordelen verbonden zijn aan deze online netwerken, mogen we niet blind zijn voor de nadelen. Zo blijkt vooral Instagram een negatief effect op onze mentale gezondheid te hebben.
17-05-2017lees verder »

Toezichthouder wil meer transparantie rondom online recensies
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) pleit voor meer transparantie rondom recensies over producten en diensten die online worden aangeboden.
11-05-2017lees verder »

Helft van Nederlandse verwijderverzoeken bij Google wordt ingewilligd
Nederlanders vroegen Google in de afgelopen drie jaar om 113.828 links te verwijderen. Iets minder dan de helft van de verzoeken werden ingewilligd door het bedrijf.
11-05-2017lees verder »

Wachten op een ramp met online apparaten
Steeds meer elektrische apparaten krijgen internettoegang, maar met de beveiliging ervan is het vaak niet goed gesteld. "Het is wachten tot er een ramp gebeurt", zegt de Nijmeegse hoogleraar computerbeveiliging Bart Jacobs tegen de NOS.
15-04-2017lees verder »

Steeds meer 75-plussers op internet
De 75-plusser is bezig met een inhaalslag op internet. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent.
10-03-2017lees verder »

Wijziging Google-zoekalgoritme zorgt voor verspreiding nepnieuws
Google zou zijn zoekalgoritme de afgelopen tijd op zo'n manier hebben gewijzigd dat nepnieuws gemakkelijk bovenaan de zoekresultaten kan komen te staan. De zoekresultaten van Google worden meer dan tevoren gesorteerd op hoe waarschijnlijk het is dat gebruikers erop klikken of hebben geklikt, melden bronnen aan Business Insider.
12-12-2016lees verder »


Meer nieuws? Bekijk ons archief

Artikelen laatste nieuwsbrief


Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief