EastEnd-Arts
print

3 goede redenen voor een browser-update

Nieuwe versies van diverse browsers volgen elkaar in rap tempo op. Iedere paar maanden verschijnt er van de meeste bekende browsers wel een nieuwe versie. Veel gebruikers hebben op hun PC of Mac echter niet de meest recente versie van de browser staan. Vaak betreft het zelfs een sterk verouderde versie van de browser. De top 5 van de meest gebruikte browsers in Nederland ziet er als volgt uit:

• Internet Explorer
• Firefox
• Chrome
• Safari
• Opera

Door gebruik te maken van de meest recente versies van de browser kan je optimaal profiteren van de beste surfervaringen. Ik zet hier de drie belangrijkste redenen uiteen om gebruik te maken van de laatste updates van je browser. 

1.  Snelheid
Met vrijwel iedere update die uitkomt wordt de snelheid van de browser verbeterd. De verschillende browsers proberen elkaar iedere keer de loef af te steken door een versie uit te brengen die websites nóg sneller op je computerscherm laat zien. De snelheid van je internetverbinding is hierbij dus niet altijd de oorzaak van de snelheid van de laadtijd.

2. Weergave
Moderne browsers maken steeds meer gebruik van de nieuwe mogelijkheden van de HTML5 standaard. In deze standaard zijn nieuwe protocollen opgenomen over hoe websites kunnen werken en hoe bepaalde elementen op je scherm getoond kunnen worden. Verouderde browsers hebben vaak geen ondersteuning voor nieuwe grafische weergaveopties waardoor websites er heel anders uit kunnen zien dan de websitebouwer het bedoeld had.

3. Veiligheid
Iedere update bevat ook iedere keer weer een aantal ‘patches’ waarmee veiligheidslekken in de browser worden gedicht. Op die manier wordt het kwaadwillenden steeds moeilijker gemaakt om in te breken in je computer of mallware en spyware te installeren


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief