EastEnd-Arts
print

9 Redenen waarom mensen je zullen ontvolgen

Paul Sutton geeft op zijn blog een aantal redenen waarom volgers je gaan ontvolgen, ‘blocken’ en waarom het aantal volgers niet groeit. Twitter gaat natuurlijk om de relatie tussen jou en je volgers, en veel bedrijven slagen er helaas niet in om dit te bewerkstelligen.

Een belangrijke oorzaak hiervan is dat deze bedrijven Twitter niet als een social media kanaal zien, maar als eenrichtingsverkeer. Ze hebben vaak niet het geduld en de tijd die er voor nodig is om te leren hoe je dit medium moet gebruiken.

Hieronder veel voorkomende fouten die gemaakt worden op Twitter, en er voor zorgen dat je volgers je gaan ontvolgen of ‘blocken’.

1. Incompleet profiel
Je kunt heel snel ‘even’ een Twitterprofiel aanmaken, maar als je niet duidelijk aangeeft wie je bent, wat je doet en waarom mensen jou moeten volgen zullen mensen ook geen interesse in je tonen. In het ‘echte’ leven stel je jezelf toch ook eerst voor aan nieuwe mensen? Nou zo werkt het hier ook… !

2. Twitter als verkoopkanaal
Jezelf als ‘expert’ of ‘guru’ aanduiden creëert gelijk een afstand tussen jou en je volgers. Misschien ben je daadwerkelijk een ‘expert’, maar laat zien dat je ook een mens bent en geen verkoopmachine of verkoper. Probeer de mensen niet iets te verkopen voordat je überhaupt contact met ze hebt gemaakt.

3. Willekeurig mensen volgen
Iedereen komt ze wel tegen, mensen die je zomaar volgen en als je ze niet terugvolgt binnen een paar dagen ontvolgen ze je weer. Die mensen moeten zichzelf afvragen: Waarom zou iemand je volgen, als ze niet eens weten waarom jij hem of haar volgt?

4. Veel meer mensen volgen dan je eigen aantal volgers
Iedereen moet het natuurlijk zelf weten, maar als je bijvoorbeeld 1500 mensen volgt en zelf 160 volgers hebt, zegt dit misschien iets over je Twittergedrag. Het lijkt er dan sterk op dat je iedereen maar in het wilde weg volgt en zelf niet erg interessante dingen tweet.

5. Automatische tweets
Ik moet toegeven dat ik er zelf ook wel eens gebruik van maak. Het automatisch inplannen van een paar tweets via Tweetdeck. Kan handig zijn als je een dagje weg bent en toch die dag even van je wilt laten horen, maar kijk uit dat dit niet standaard gaat gebruiken. Wat als mensen gaan reageren op je tweets? Je bent niet in de gelegenheid om direct terug te reageren.

6. Geen diversiteit in je tweets
Zorg dat je het niet alleen over jezelf hebt, of dat je alleen maar RT’s op je profiel plaatst, of alleen maar onzin. Zorg voor diversiteit in je tweets en plaats af en toe een leuke quote, iets persoonlijks of een leuke link.

7. Automatische welkom berichten
Een automatisch welkomsbericht kan ervoor zorgen dat je nieuwe volger je direct weer ontvolgt. Wil je iemand verwelkomen, zorg dan dat je het bericht een persoonlijke touch geeft door bijvoorbeeld iemands naam te noemen. Beter is om gewoon direct een conversatie te beginnen over een gezamenlijk interesse.

8. Inconsequent aantal tweets in een bepaalde periode
Sommige mensen nemen geen tijd om Twitter op meerdere momenten van de dag te gebruiken. Ze komen online, plaatsen 5 tweets in 30 seconden en een dag later doen ze het weer. Probeer je tweets over de dag en week te spreiden, zo bereik je meer mensen. Gebruik zonodig een tool ter ondersteuning.

9. Geen toegevoegde waarde
Als je geen interessante tips, links of een goede conversatie toevoegt, wat is dan de reden waarom mensen je moeten gaan volgen? Maak je Twitter stream relevant en focus je op je doel en volgers. Op die manier zul je meer (relevante) volgers krijgen!

bron: b2bcontact


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief