EastEnd-Arts
print

Al die keren dat je http:// intikte?

.. hadden die twee streepjes overbodig kunnen zijn.

  
 

Tim Berners-Lee

,,H T T P – dubbele punt – slash – slash“.
Het had helemaal niet gehoeven, die twee streepjes in http://. Al die inkt, die onnodige tikbewegingen, die lange adressen, pure verspilling! Dat zegt de uitvinder van het wereldwijde web, Sir Tim Berners-Lee. 19 jaar na zijn uitvinding, geeft hij toe: die ‘//’ in een internetadres zijn eigenlijk „onnodig”.

Tijdens een symposium in de Finse ambassade in Washington over de toekomst van technologie zei Berners-Lee dat hij makkelijk url’s had kunnen bedenken zonder de slashes. ,,Het leek een goed idee destijds”, aldus de uitvinder.

Browsers vullen de twee streepjes tegenwoordig automatisch aan, en zelfs ‘www’ is steeds vaker onnodig. In de browser Firefox hoef je vaak alleen nog maar een steekwoord in te voeren. De term ‘nrc next’ brengt je meteen naar nrcnext.nl. Maar zonde van die inkt was het wel, aldus Berners-Lee. 


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief