EastEnd-Arts
print

Apenstaartjes, slakken en slurven

Het is haast niet meer te geloven maar er was een tijd dat het apestaartje nog niet op een toetsenbord (lees: typemachine) voorkwam. In Europa tenminste, want in Amerika bestaat het @ teken al wat langer, daar werd het gebruikt als teken voor het woord "at". 3 @ $10 staat hierbij voor "3 voor de prijs van 10 dollar".

Toen er een teken gekozen moest worden om een mailadres samen te stellen kwam deze "at" mooi van pas. Niet alleen had "at" (bij) werkelijk een betekenis, jantje@worldonline.nl betekent "Jantje bij Worldonline in Nederland", maar ook is het @-teken er een die niet in namen voorkomt.
At of geen at, laat 10 Nederlanders hun e-mailadres noemen, en 9 benoemen de @ als "apenstaartje". En niet alleen in ons land willen we niet aan de "at". In Duitsland mailen ze met een slingeraapje. In Frankrijk en Italie met een slak. In Griekenland met een eendje.

De Noren houden het op een kanelbolle (een gedraaid broodje), de Tjechen en Slowaken spellen hun mailadres met een rolmops en de Zweden hebben zelfs twee benamingen: kattenstaart en olifantenslurf.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief