EastEnd-Arts
print

Bedrijven slecht bekend met nieuwe e-mailregel

   image/jpeg
Bedrijven zijn nog niet klaar voor de nieuwe regel die voorschrijft dat zij expliciet toestemming moeten hebben voor het ongevraagd versturen van zakelijke e-mails en sms-berichten. Vele zijn er niet van op de hoogte dat dit vanaf 1 oktober verplicht is. 
Dit blijkt uit een peiling onder 452 bedrijven van Yes2web, een adviesbureau op gebied van internettechnologie.

Ruim de helft van de bedrijven heeft zakenrelaties nog niet om toestemming gevraagd voor het versturen van digitale nieuwsbrieven.

Een op de vijf weet niet of toestemming is verleend. Bijna de helft (47 procent) was niet op de hoogte van de nieuwe regel.

Spam
''Veel bedrijven zijn zich niet bewust van de risico's'', zegt een woordvoerder van Yes2web. Berichten die na oktober zonder toestemming worden verzonden, kunnen worden aangemerkt als spam en daarvoor kan een boete worden opgelegd. 

bron: nu.nl

Lees ook: Spam is per 1 oktober 2009 verboden. Hou je aan de regels! Welke regels?


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief