EastEnd-Arts
print

Bloggend personeel is productiever

Werknemers die vrijuit mogen bloggen over zowel hun persoonlijke als zakelijke leven, zijn productiever op het werk. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van New York.

Volgens deze academische studie helpt schrijven op een online bedrijfsblog of forum werknemers dichter bij elkaar te komen en goede relaties op te bouwen. Daarnaast verhoogt het na verloop van tijd zelfs de productiviteit, zo schrijft Forbes.

Professor Anindya Ghose bestudeerde voor dit onderzoek 15 maanden lang het gedrag van 2396 werknemers van een groot technologiebedrijf. Hij concludeert: als men kennismaakt met collega’s buiten het werk om, bijvoorbeeld via een blog, werken zij daarna productiever samen.

Online gesprek
Uit het onderzoek blijkt dat als het bedrijf het schrijven van persoonlijke blogs verbood, het aantal werk-gerelateerde blogs ook daalde. Wanneer het bedrijf het personeel vrij liet, verschenen er meer blogs en werden deze ook beter gelezen. Werknemers wisselden daardoor onderling ook meer informatie uit, zowel over werk- als privézaken.

Volgens Ghose bevordert het bloggen ook de persoonlijke relaties op het werk. “Een online gesprek leidt sneller tot een offline gesprek”.

bron: nu.nl


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief