EastEnd-Arts
print

Buma/Stemra trekt 'embedheffing' in

Auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra trekt zijn omstreden 'embedheffing', waardoor websites moeten betalen voor het embedden van auteursrechtelijk materiaal, in.

Dat meldt Webwereld. Het Hof van Justitie van de Europese Unie besloot eerder dat het linken naar auteursrechtelijk materiaal, zoals nieuwsartikelen, toegestaan is zonder toestemming van de eigenaar van het auteursrecht.

Buma/Stemra heeft de beslissing via een e-mail aan de betrokken partijen gemeld. In de e-mail erkent de organisatie dat het besluit van het Hof van Justitie een betaalde licentie voor het linken en embedden van vrij toegankelijke content onmogelijk maakt.

De rechtbank stelde ook dat linken is toegestaan als het lijkt alsof de gebruiker op dezelfde pagina blijft. Dit is kenmerkend voor embedden, waarbij bijvoorbeeld een Youtube-video aan een website wordt toegevoegd.

Onder andere NederlandFM, een radioportal waar radiostreams te vinden zijn, moest licentiegeld afdragen aan Buma/Stemra. De embed-heffingen over 2013 wil de auteursrechtenorganisatie niet aan de betrokken partijen terugbetalen.

Buma/Stemra was niet bereikbaar voor commentaar.

bron: nu.nl
Artikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief