EastEnd-Arts
print

Chrome start in september met het blokkeren van Flash

Google's browser Chrome start in september met het blokkeren van de Flash-plugin, om van HTML5 de standaard te maken voor onder meer video's en games.

Op die manier wil Google zijn browser sneller, zuiniger en vooral veiliger maken, meldt het Chrome team.

Flash was jaren geleden de meest gebruikte plugin om in browsers video's, animaties, games en meer toe te passen. De plugin werkt echter niet op mobiele apparaten, verbruikt veel energie en heeft bovendien te kampen met lekken.

Inmiddels is de functie van Flash op veel sites vervangen door het nieuwere en veiligere HTML5. Chrome deed Flash in 2015 al gedeeltelijk in de ban door sommige Flash-onderdelen van sites pas in te laden na een klik.

In versie 53 van de browser, die in september verschijnt, wordt Flash standaard geblokkeerd. Standaard wordt dan HTML5 gebruikt, en Google voorspelt snellere laadtijden en batterijbesparing. Vanaf december laat versie 55 van Chrome alleen nog Flash-sites toe die geen HTML5-versie hebben.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief