EastEnd-Arts
print

Control-alt-delete was een fout

De toetsencombinatie control-alt-delete was een fout, vindt Microsoft-oprichter Bill Gates.

"We hadden een enkele toets kunnen hebben, maar de jongen die het IBM-toetsenbord ontwierp wilde die niet aan ons geven", zei Gates tijdens een gesprek op de Amerikaanse universiteit Harvard.

Volgens Gates was de toetsencombinatie nodig om het besturingssysteem te activeren en te voorkomen dat andere programma's het loginscherm zouden namaken.

In nieuwere versies van Windows, inclusief de laatste versie Windows 8, kan control-alt-delete nog steeds worden gebruikt om de pc te vergrendelen of om het taakbeheervenster op te roepen. Het is niet meer nodig om de drie toetsen in te drukken voordat kan worden ingelogd.

Door: NU.nl/Jeroen Kraan


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief