EastEnd-Arts
print

Aantal Nederlandse twitteraars stijgt fors

     image/gif
Het aantal actieve Nederlandse twitteraars is in drie maanden tijd met bijna 65 procent gestegen.
Dat blijkt uit een meting van Twirus, dat ook in juli al een dergelijk onderzoek uitvoerde.

In juli berekende Twirus dat er zo’n 191.000 actieve Nederlandse twitteraars waren. Dinsdag werd in op de website bekendgemaakt dat dat er inmiddels 313.852 zijn. Al deze mensen hebben in oktober meerdere tweets in het Nederlands geplaatst.

Belgen
Daar horen dus ook een aantal Belgen bij, volgens Nico Schoonderwoerd is de website in België echter veel minder populair dan in Nederland.

Wereldwijd stond het aantal twitteraars in juni op zo’n 190 miljoen. In april zaten er nog 180 miljoen mensen op Twitter en in februari 2010 twitterde er ‘slechts’ vijftig miljoen mensen.

Hoger
Het Nederlandse groeipercentage pakt in realiteit waarschijnlijk nog hoger uit dan de vastgestelde 65 procent. Van de 191.000 twitteraars in juli zijn er inmiddels namelijk 60.000 gestopt.

Schoonderwoerd wijst er tegenover Twittermania.nl op dat er mogelijk ook veel mensen die in juli niet actief waren – en dus buiten de 191.000 twitteraars vielen – nu wel zijn gaan twitteren.

Populariteit
Naast het aantal twitteraars houdt Twirus ook bij welke personen op de microblogdienst het populairst zijn als wordt gekeken naar het aantal volgers. Arjan El Fassed, die vanuit Palestijnse gebieden twittert, staat bovenaan met bijna 290.000 volgers. Dj’s Armin van Buuren en Tiësto volgen op plaatst twee en drie.
 
bron: nu.nl


Artikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief