EastEnd-Arts
print

Eerste website op wereldwijde web bestaat 25 jaar

De eerste webpagina op het moderne internet ging 25 jaar geleden online. Op de website van de Brit Tim Berners-Lee, bedenker en grondlegger van het web, staat informatie over hoe het zogenoemde wereldwijde web kan worden gebruikt.

De originele pagina is in de loop der tijd veranderd, maar een kopie ervan uit 1992 is nog te raadplegen. Dat meldt de wetenschappelijke organisatie CERN, waar Berners-Lee aan het web werkte, zondag.

Op de pagina kunnen internetgebruikers meer te weten komen over hypertext en technische details voor het maken van een eigen pagina. Ook is er uitleg voor het zoeken op internet.

Berners-Lee wilde dat het web inzichtelijk en openbaar zou blijven. Hij wordt gezien als de grondlegger van het internet zoals dat nu bestaat.

Interne web

De eerste webpagina was in 1990 alleen te raadplegen voor medewerkers van CERN. In 1991 werd het wereldwijde web van Berners-Lee opengesteld voor de buitenwereld.

Berners-Lee schreef behalve de pagina ook de eerste webbrowser en maakte de eerste server. Hij deed dat op een NeXT-computer die in een museum van CERN in het Zwitserse Gèneve is te bezichtigen.

Aan de oude computer hangt nog steeds een waarschuwing in rode letters: ‘Dit apparaat is een server. Niet uitzetten!’

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief