EastEnd-Arts
print

Eerste websites met .amsterdam-extensie eind maart live

De eerste commerciële websites met een .amsterdam-extensie gaan op 27 maart live.

Dit meldt dotAmsterdam, verantwoordelijk voor de commerciële exploitatie van de extensie.

Die exploitatie vindt aanvankelijk slechts op beperkte schaal plaats. 27 maart gaan maximaal honderd domeinnamen eindigend op .amsterdam live.

Aanvragen zijn in te dienen via nic.amsterdam. Deze moeten wel eerst goedgekeurd worden door de gemeente Amsterdam. Hier zijn enkele voorwaarden aan verbonden.

Voorwaarden

Zo moeten de eerste websites een goed voorbeeld vormen voor de extensie .amsterdam en dient het .amsterdam-adres als de hoofdsite te worden aangemerkt.

De zogeheten pioniersperiode loopt vanaf 27 maart tot 1 juni, waarna een voorrangsperiode ingaat. Vanaf 1 september is open inschrijven mogelijk.

Onder de eerste .amsterdam-websites die live gaan bevinden zich onder meer gemeente.amsterdam, tedx.amsterdam en dance.amsterdam, dat wordt beheerd door het bedrijf achter de Sensation-feesten, ID&T.

Bron: nu.nl


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief