EastEnd-Arts
print

Eerste Applecomputer verkocht voor half miljoen

Een exemplaar van het eerste model Applecomputer, de Apple 1, is op een veiling in Keulen voor bijna een half miljoen euro verkocht.

De computer, een van de eerste van de serie, was in 1976 door een van de oprichters van Apple, Steve Wozniak, in elkaar gezet in de garage van zijn ouderlijk huis in Silicon Valley.

Van de Apple 1 zijn 200 exemplaren gemaakt. Daarvan zijn er nog zes die werken. De originele prijs was destijds 666,66 dollar. Wie de computer op de veiling heeft gekocht, is niet bekend.
Apple I
Tijdperk: 1976/77 Levensduur: 1 jaar Afmetingen: 9 met 15,5 inch

De Apple I was een vroege personal computer en de eerste die een toetsenbord combineerde met een microprocessor en een verbinding naar een monitor. Het eerste pronkstuk van Steve Wozniak. Het idee om hem te verkopen kwam dan weer van Steve Jobs. De verkoopprijs bedroeg 666,66 Amerikaanse dollar. Er werden ongeveer 200 stuks geproduceerd. In tegenstelling tot andere computers voor hobbyisten uit die tijd, die als bouwpakketten werden verkocht, was de Apple I een volledig gemonteerde printplaat met ongeveer 30 chips.

De Apple I krijgt soms de eer de eerste personal computer te zijn, die in een volledig geassembleerde vorm werd verkocht.Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief