EastEnd-Arts
print

Google Hummingbird: nieuwe SEO regels voor Content Marketing

In haar 15 jarig bestaan heeft Google al heel wat updates uitgevoerd van haar zoekalgoritme. De SEO wereld stond in september jl. op z’n kop vanwege de aankondiging van de nieuwe Google Hummingbird update, iedereen actief met content erg belangrijk opgelet dus! Ben je overigens nieuw met SEO? Dan heb je volgens Aldo Wink geluk, de regels zijn zo drastisch veranderd dat het voor de meest ervaren content marketing professional voelt alsof je weer helemaal opnieuw moet beginnen.
 

Google Hummingbird update

Google Hummingbird wordt langzaam uitgerold in Nederland. Je kunt maar beter nu al starten hiermee rekening te houden wanneer je nieuwe informatie schrijft voor je lezers en je doelgroep. En vergeet alle SEO schrijf richtlijnen maar die je de afgelopen jaren geleerd hebt.

Het Google algoritme bestaat uit ongeveer 200 verschillende punten waarop de content op een webpagina beoordeeld wordt. Allerlei ingewikkelde berekeningen van backlinks, keywords, H1 en H2 tags enzovoorts op basis waarvan Google de zoekresultaten bepaald.

Deze Hummingbird update is anders, de menselijke factor is er eentje die nu heel zwaar meetelt. SEO guru Rand Fiskin van SEOmoz is er duidelijk over:
SEO gaat nu over onderwerpen en mensen, niet meer over keywords en rankings

Google wil met Hummingbird de intentie en context van de zoekopdrachtgever beter gaan beantwoorden. Dit betekent dat de regels voor SEO omgegooid zijn. Schrijf je teksten dus niet meer voor zoekmachines door ze met keywords te doordrenken, schrijf ze voor je lezers!

De belangrijkste Hummingbird SEO regel: schrijf vanuit de behoefte van je lezer / klant. Binnen elke Content strategie is het belangrijk dat je eerst je doelgroep zo goed mogelijk probeert te begrijpen via Buyer Persona’s, wat hem beweegt, wat zijn z’n uitdagingen en problemen, welke antwoorden zoekt hij. Heb je dus content op je website dat alleen over jou gaat dan heb je een probleem. Deze webpagina’s kun je beter op de Over Ons pagina onderbrengen om zo ruimte te maken voor content die er wel toe doet.

Dit zijn de belangrijkste content vormen die sinds de Google Hummingbird update meer gewaardeerd zullen worden:

How to Content / Educatief

Hummingbird houd van content dat begint met: Hoe moet ik…, Welke…, Waar is… en Wat is… Met andere woorden content die vragen beanwoorden en waar dus een vraagteken achter staat. Voorkom bij dit type content overigens wel zoveel mogelijk het gebruik van ‘jargon’. Google is inmiddels slim genoeg om content dat te technisch geschreven is vol met jargon, en dus onvoldoende vanuit de behoefte van de lezer, te herkennen.

Frequently Asked Questions

De FAQ pagina op websites wordt vaak nog onderschat. Naast dat dit een handig overzicht biedt voor de meest voorkomende vragen en / of issues, is een FAQ pagina ook een handig overzicht met verwijzingen naar onderliggende pagina’s. Onderhoud de FAQ pagina goed, zorg dat deze up to date is als extra service naar je potentiele en huidige klant. 

bron: marketingtribune.nl


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief