EastEnd-Arts
print

Google maakt volledig sociaal netwerk van YouTube

Google wil van zijn videosite YouTube een vollediger sociaal netwerk maken, met de mogelijkheid om tekst, foto's en links te delen.

De functie 'Backstage' is momenteel in ontwikkeling en zal later dit jaar worden uitgerold, meldt VentureBeat op basis van anonieme bronnen.

Populaire YouTube-accounts krijgen vermoedelijk als eerste toegang tot Backstage, dat vergelijkbaar zou zijn met een Facebook- of Twitter-profiel.

Abonnees van videokanalen krijgen Backstage-posts automatisch in een nieuwsfeed te zien. Het moet ook mogelijk worden om video's enkel op Backstage te delen. Dat zou een intiemere video-ervaring moeten opleveren dan bij een video die voor iedereen zichtbaar is.

YouTube wil het voor kijkers van YouTube-kanalen ook mogelijk maken om te reageren op Backstage-posts. Dat kan niet alleen met tekst, maar ook met foto's en video's.
Facebook

Hoewel YouTube nog altijd de populairste videosite ter wereld is, ontbreekt het vooralsnog aan veel sociale functies. Veel eigenaren van YouTube-kanalen communiceren daarom vooral met hun fans via andere netwerken als Facebook en Twitter. Die sociale netwerken zetten zelf ook steeds meer in op het vertonen van video's.

Google wilde niet reageren op het bericht over de ontwikkeling van Backstage.

bron: nu.nl
Artikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief