EastEnd-Arts
print

Google past mobiel zoekalgoritme aan

Google plaatst desktopsites vanaf vandaag een stuk lager in de mobiele zoekresultaten. Websites met een mobiele versie komen nu automatisch hoger in Google.

De verandering in het zoekalgoritme werd eerder al aangekondigd en werd in april wereldwijd uitgerold.

Naar verwachting zal deze verandering een grote impact hebben op de zoekresultaten op smartphones en op het verkeer naar websites die niet geoptimaliseerd zijn voor mobiel. De zoekresultaten op pc's en tablets blijven onveranderd.

De wijziging heeft bovendien alleen impact op de tien getoonde linkjes in de mobiele zoekresultaten. Lokale resultaten, video's en nieuws kunnen nog steeds doorverwijzen naar desktopsites.

Google toont al langer naast zoekresultaten op smartphones of de website 'geschikt voor mobiel' is, maar nam dit keurmerk niet mee in de positionering van de resultaten.

Het bedrijf kondigde de wijziging in het algoritme in december al aan en is ontwikkelaars sinds februari aan het stimuleren hun websites te optimaliseren met onder meer een uitleg hoe pagina's mobielvriendelijk gemaakt kunnen worden.

Testen?
Via een testpagina van Google kunt u achterhalen of uw website klaar is voor deze update. Ga naar deze link en vul uw webpagina-URL in om direct een analyse uit te voeren. Ontvangt u de melding ‘Geweldig! Deze pagina is mobielvriendelijk.’? Dan bent u helemaal klaar voor deze update!

Krijgt u de melding te zien dat uw website niet mobielvriendelijk is? Dan loopt u na de Google update veel bezoekers mis. Tijd voor actie! Bel ons !!!

Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief