EastEnd-Arts
print

Google wil tienduizend mensen inzetten om 'ongepast materiaal' te identificeren

Google heeft bekendgemaakt dat het in 2018 meer dan tienduizend mensen in dienst wil hebben om materiaal op te sporen dat zijn beleid overtreedt. De internetgigant kondigt de maatregel aan na kritiek op ongepaste YouTube-kindervideo's.

Google kondigt nog andere maatregelen aan via zijn YouTube-blog, waaronder nieuwe moderatietools voor reacties onder video's. In sommige gevallen wil het reacties helemaal uitschakelen. Over het inzetten van een grote hoeveelheid mensen om video's op te sporen zegt het bedrijf dat mensen belangrijk zijn om bijvoorbeeld video's te identificeren en om machinelearningmodellen te trainen. Het inzetten van deze techniek zou in de afgelopen weken tot het sluiten van honderden accounts hebben geleid, naast het verwijderen van honderdduizenden reacties.

Deze aanpak past Google ook toe bij het identificeren van video's met extremistische inhoud, waarbij machine learning wordt ingezet om mensen te helpen video's op te sporen. Het bedrijf claimt op die manier 70 procent van dergelijke video's binnen acht uur na upload te verwijderen.

Google kondigt bovendien aan dat het met adverteerders en videomakers om de tafel wil gaan zitten om een strenger advertentiebeleid vorm te geven. Vorige week bleek dat YouTube de reclame bij twee miljoen kindonvriendelijke video's heeft verwijderd. Het zou om video's gaan waarin kinderen te zien zijn terwijl ze schaars gekleed zijn, waarbij mensen choquerende pedofiele reacties hebben geplaatst. Kort daarvoor verwijderde YouTube al een groot aantal op kinderen gerichte video's die echter kindonvriendelijke inhoud bevatten.

bron: tweakers.netArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief