EastEnd-Arts
print

Helft van Nederlandse verwijderverzoeken bij Google wordt ingewilligd

Nederlanders vroegen Google in de afgelopen drie jaar om 113.828 links te verwijderen. Iets minder dan de helft van de verzoeken werden ingewilligd door het bedrijf.

Dat blijkt uit nieuwe cijfers van de techgigant.

In totaal ontving Google 32.661 verwijderverzoeken van Nederlandse gebruikers. Daarbij werd gevraagd om in totaal 113.828 links te verwijderen.

Volgens Google werden 45.303 links op verzoek gewist, oftewel 46,3 procent. Met 52.489 links (53,7 procent) deed het techbedrijf niks. Vermoedelijk komt dit totaal lager uit dan het aantal ontvangen links, omdat gebruikers dubbele webadressen hebben ingestuurd.

Recht om vergeten te worden

In Europa geldt sinds 2014 het recht om vergeten te worden. Gebruikers kunnen zoekmachines verzoeken om onterecht belastend of achterhaald materiaal te verwijderen.

Nederlanders bleken in 2015 relatief vaak verwijderverzoeken in te dienen. In het eerste jaar ontving Google 11.500 verzoeken vanuit ons land. Sindsdien lijkt de hoeveelheid berichten met ongeveer 10.000 per jaar te groeien.

Wereldwijd kreeg Google 721.553 verzoeken om links te verwijderen. Het betrof daarbij meer dan 2 miljoen links.

bron: nu.nl
Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief