EastEnd-Arts
print

Het .nl-topleveldomein bestaat dertig jaar

Het topleveldomein .nl bestaat dertig jaar. Op 25 april 1986 registreerde de Nederlander Piet Beertema uit Amsterdam het zogenoemde topleveldomein.

Beertema werkte als systeembeheerder bij het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI). Op 30 april 1986 maakte hij de eerste website met een .nl-uitgang: cwi.nl.

Met cwi.nl was .nl het eerste actieve landendomein buiten de Verenigde Staten. Beertema was beheerder van alle .nl-domeinnamen tot eind januari 1996. Op zijn persoonlijke site godfatherof.nl beschrijft hij de technische details.

SIDN

Het beheer werd in 1996 overgedragen aan de nieuw gevormde Stichting Internet Domeinnaamregistratie Nederland (SIDN), dat tot op de dag van vandaag de domeinnamen beheert.

Het aantal .nl-domeinnamen groeide gestaag. Vanaf 2003 mocht iedereen een domeinnaam registreren. In dat jaar werd het miljoenste .nl-domein geregistreerd, schrijft SIDN. De eerste persoonsdomeinnaam was jansen.123.nl.

Tegenwoordig zijn er 5,6 miljoen .nl-domeinnamen. Daarmee is .nl het op vier na grootste landendomein ter wereld.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief