EastEnd-Arts
print

#Pandakoorts, #Trump en #onsEK: hierover twitterden we in 2017

Over welke onderwerpen is het afgelopen jaar in Nederland het meest getwitterd? De sociale berichtensite zette het op een rijtje.

Twitter noemt het opvallend dat de hashtag 'vacature' net als vorig jaar bovenaan in de trendlijst staat. Volgens de berichtjessite betekent dat Twitter een belangrijke rol speelt bij het vinden van banen en het zoeken naar sollicitanten. Dit waren dit jaar de belangrijkste trends op Twitter in Nederland:

1. Vacature
2. Nieuws
3. Voetbal
4. Trump
5. F1
6. Eurovisie
7. Verkiezingen
8. dtv
9. Dwdd
10. Brugopen


Eén van de sportieve hoogtepunten van het jaar was natuurlijk de Europese titel voor de Oranje voetbalvrouwen. Op Twitter regende het felicitaties. Ook over de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1 werd veelvuldig getwitterd.

Geweld tegen homo's
Nadat een homostel in Arnhem in was mishandeld omdat ze hand-in-hand hadden gelopen, riep Barbara Barend mannelijke twitteraars op om hand-in-hand te lopen, uit protest tegen geweld tegen de LHBTI-gemeenschap. Het initiatief kreeg in binnen- en buitenland navolging.

Een andere opvallende trend was de #Habibachallenge. Rapper Boef bracht 17 maart het nummer 'Habiba' uit. In de eerste scène van de clip van het nummer is te zien dat Boef in zijn onderbroek over straat rent. Fans deden dat na en posten hun filmpjes met de hashtag Habibachallenge. Boef besloot om dat in te zetten voor het goede doel: iedereen die de challenge weigerde moest een klein bedrag aan Giro555 doneren.

#Pandakoorts
Ook de komst van twee panda's ging niet aan de twitteraars voorbij. De Chinese reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen hebben hun intrek genomen in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. De komst van de knuffelbare beren resulteerde in een #pandakoorts op Twitter.

#MeToo
Grote afwezige op de lijsten is #MeToo, de hashtag waarmee vrouwen verhalen over seksuele intimidatie en misbruik delen. Volgens de woordvoerder komt de hashtag, waarover zoveel te doen is, niet terug in de Nederlandse trends. Waarschijnlijk staat deze wel in de lijst met wereldwijde twittertrends, maar die worden pas later bekend.

bron: bright.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief