EastEnd-Arts
print

Instagram is het slechtste medium voor je mentale welzijn

We zitten met zijn allen dagelijks op sociale media zoals Facebook, Snapchat en Instagram. En hoewel er heel wat voordelen verbonden zijn aan deze online netwerken, mogen we niet blind zijn voor de nadelen. Zo blijkt vooral Instagram een negatief effect op onze mentale gezondheid te hebben.

De problemen lijken zich vooral voor te doen bij tieners en jongvolwassenen. Volgens een recente studie bij 1.500 jongeren, uitgevoerd door de Britse Royal Society for Public Health, krijgt Instagram een hoge score als het gaat over angst, depressie en pesten.

In totaal werden vijf sociale media onder de loep genomen: YouTube, Twitter Facebook, Snapchat en Instagram. Ze werden allemaal gedurende vier maanden geanalyseerd door de jongeren, en er werden in totaal 14 verschillende problemen onderzocht. YouTube scoorde uiteindelijk het best, en Twitter kwam als tweede uit de bus. Daarna volgden Facebook en Snapchat, en Instagram bungelde onderaan het lijstje.

Positieve punten
Natuurlijk waren er ook voordelen verbonden aan de sociale media. Alle sites scoorden goed op vlak van zelfexpressie, het vinden en uiten van je identiteit, emotionele steun en het vormen van een gemeenschap. YouTube kreeg ook hoge punten omdat het platform zijn best doet om gebruikers te helpen bij hun mentale gezondheid, en omdat het toegang biedt tot betrouwbare medische info. Daarnaast hadden de jongeren minder last van eenzaamheid als ze de filmpjessite bezochten.

Maar aan alle vijf waren ook negatieve zaken verbonden. Zo blijken ze allemaal funest te zijn voor de slaapkwaliteit, wordt er op alle platformen gepest, worstelen de bezoekers met hun lichaamsbeeld en hebben ze last van FOMO - fear of missing out.

bron: HLNArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief