EastEnd-Arts
print

Internetters trappen gemakkelijk in valse dialoogvensters

Internetgebruikers klikken vaak zonder nadenken op de OK-knop als er een dialoogvenster op hun scherm verschijnt. Ze lopen daardoor onnodige risico's.

Dat blijkt uit een onderzoek van de North Carolina State University, die studenten confronteerde met vier verschillende popups. Een daarvan was een echte systeemfoutmelding, maar de overige drie waren voor oplettende computergebruikers te herkennen als vervalsingen. Een van de popups gebruikte bijvoorbeeld een vreemde kleurstelling, en een andere was herkenbaar als een webbrowservenster.

Onderscheid
De studenten bleken in 63 procent van de gevallen op OK te klikken. Hoewel ze vooraf was verteld dat sommige vensters nep waren, maakten ze nauwelijks onderscheid tussen de verschillende popups. Computergebruikers zijn kennelijk nauwelijks in staat om het verschil te zien tussen echte en nagemaakte dialoogvensters.

Malafide websites simuleren vaak dergelijke dialoogvensters van besturingssysteem Windows om gebruikers te verleiden om kwaadaardige software te installeren, zoals spyware.

bron: nu.nl


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief