EastEnd-Arts
print

IP-adres op de kaart

Internet lijkt een anoniem medium, maar dat is slechts de oppervlakte. Tijdens het surfen laat u allerlei sporen achter op servers op internet. De belangrijkste is misschien wel uw IP-adres. Hiermee kunnen websites bijhouden hoe vaak u de site bezoekt en wat u hier zoal uitspookt. Aan de hand van uw IP-adres is uw locatie redelijk nauwkeurig te bepalen. Het IP-adres van uw internetverbinding krijgt u automatisch toegewezen.

U vindt uw IP-adres op de site What Is My IP Address. Hierbij wordt ook een landkaart getoond met uw locatie. Afhankelijk van uw internetaanbieder is deze locatie nauwkeurig tot woonplaatsniveau of kan de plaatsbepaling bijvoorbeeld 100 km afwijken. Omgekeerd kijken naar waar een website precies is ondergebracht is ook mogelijk via Info Sniper. Vaak wordt onterecht gedacht dat de domeinnaam-toevoeging iets over het land zegt waar de site draait, maar Info Sniper ontrafelt dit voor veel websites. Door bijvoorbeeld op www.cocacola.nl te zoeken wordt duidelijk dat deze Nederlandstalige site draait in Atlanta (VS), niet vreemd want Atlanta is de vestigingsstad van deze frisdrank.Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief