EastEnd-Arts
print

Mensen negeren belangrijke meldingen als ze iets anders aan het doen zijn

Belangrijke waarschuwingsmeldingen op computers worden vaak genegeerd door mensen wanneer zij bezig zijn met andere taken.

Dat concluderen onderzoekers van Brigham Young University in de Amerikaanse staat Utah in een onlangs gepubliceerde paper.

Tijdens het experiment kregen proefpersonen diverse meldingen op hun computer te zien, terwijl zij een aantal taken moesten uitvoeren die verschillende hoeveelheden aandacht vereisten.

Bij de taken die veel aandacht vereisen, zoals het kijken van een film of het invullen van een bevestigingscode, werden waarschuwingsmeldingen 75 tot 90 procent van de keren genegeerd. Bij activiteiten die minder aandacht vereisen, zoals het wachten op een ladende pagina, was dat met 20 procent een stuk minder.

Volgens de onderzoekers blijkt hieruit dat de timing van belangrijke waarschuwingen op een beeldscherm belangrijk is. Volgens hen zouden dat soort meldingen beter tot hun recht komen wanneer die vertraagd kunnen worden tot een moment tussen twee grote handelingen door.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief