EastEnd-Arts
print

Nieuwe foutmelding waarschuwt voor overheidscensuur

Een nieuwe foutmelding, met codenummer 451, informeert internetgebruikers wanneer een pagina niet beschikbaar is omdat de pagina is geblokkeerd door een overheidsdienst. Het initiatief voor de nieuwe foutmelding komt van Tim Bray, een van de mede-auteurs van de xml-webstandaard. Bray diende zijn voorstel drie jaar geleden in, rond de tijd dat er veel versies van torrentsite The Pirate Bay werden gebokkeerd in het Verenigd Konkrijk.

De code 451 staat voor 'juridische obstakes', en moet een duidelijkere uitleg geven wanneer sites worden geblokkeerd door de overheid. Voorheen werd in die gevallen vaak de code 403 (verboden toegang) gebruikt. Het cijfer 451 is een knipoog naar het boek Fahrenheit 451, een dystopisch sciencefictionboek van de Amerikaanse schrijver Ray Bradbury.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief