EastEnd-Arts
print

Nieuwe Google Penguin update (4.0?) doorgeschoven naar begin volgend jaar

De laatste Penguin Update dateert alweer van oktober vorig jaar (2014). Google gaf eerder aan dat de nieuwste update eind dit jaar zou verschijnen. Volgens Searchengineland wordt de lanceerdatum door de aankomende feestdagen doorgeschoven naar volgend jaar.

Hierdoor zullen we nog even moeten wachten op een in mijn ogen interessante update. Deze belooft namelijk real-time te worden, wat zou betekenen dat je realtime een penalty kunt krijgen of oplossen.

Wat was Google Penguin ook alweer?

Google Penguin is een algoritme wat zich onder andere richt op de slechte links op het internet. Het spoort deze op en straft degene die met dergelijke links hun linkprofiel bewust hebben gemanipuleerd.

Waarom is de volgende update dan zo interessant?

In het verleden zijn er al verschillende updates geweest en inmiddels zitten we op versie 3.0. Het “nadeel” van de vorige versies is dat de gegevens niet real-time worden verwerkt. Zo kan er een hele tijd overheen gaan voordat het opgeloste probleem (de links verwijderd of aangepast) ook door Google wordt erkend.

De volgende update belooft daar dus verbetering in te brengen door real-time data te verwerken. Dit zou betekenen dat wanneer slechte links worden ontdekt de penalty ook real-time in werking zal treden. Van de andere kant: verwijder je dezelfde links zou de penalty ook real-time worden opgeheven.

En in de praktijk?

Ik ben overigens benieuwd hoe dit dan ook in de praktijk gaat werken. Want real-time lijkt mij ook een behoorlijke wissel te trekken op de performance van het algoritme. Hoe dan ook, we kijken er hier intern al naar uit ;-). Uiteraard houden we je op de hoogte zodra eea. live is!

Bron: Karel Geenen
 
Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief