EastEnd-Arts
print

Optimaliseer uw webtekst

De drie belangrijkste factoren die invloed hebben op de plaatsing van webpagina’s in de zoekmachine resultaten zijn: techniek, inhoud en de linkpopulariteit. Met de teksten op je website heb je invloed op de inhoud en dus op de ranking.

De teksten moeten zeer relevant zijn voor de zoekopdracht:

1- Hoe zoekt uw doelgroep uw product of dienst?

Wie is je doelgroep en hoe zoeken ze op internet? Welke zoekwoorden passen daarbij? Voer een zoekwoord analyse uit.

2-Zorg voor juiste verhoudingen

Een zoekwoord moet meerdere malen en op diverse plekken worden herhaald en de context moet kloppen. Hierbij is de richtlijn zo rond 8%. Maar pas op voor overdadig gebruik, dit kan als spam aangezien worden. Bovendien moet de tekst leesbaar blijven voor de gebruiker.

3-Kom direct ter zake

Zet de belangrijkste voordelen op de belangrijkste plaats. Gebruik korte tekstblokjes, links en bullets om het de bezoeker zo gemakkelijk mogelijk te maken.

4-Spreek duidelijke taal

Vermijd vakjargon, kies voor eenvoudige woorden. Probeer je bezoeker niet te imponeren, maar te overtuigen met heldere, duidelijke taal.

5-Schrijf vanuit uw bezoeker, niet vanuit uw bedrijf

Wat heeft de bezoeker aan jouw product of dienst? Benadruk deze voordelen. Kies voor een of twee sterke punten, niet voor eindeloze opsommingen.

6-Moedig uw bezoeker aan

Maak de bezoeker duidelijk wat er moet gebeuren. Roep op tot actie!
 


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief