EastEnd-Arts
print

Politie haalt 15 tot 20 valse webwinkels per maand offline

Per maand worden door de nationale politie vijftien tot twintig valse webwinkels uit de lucht gehaald, waarvan circa een derde bedrieglijk echt lijkt. Er zou sprake zijn van een verontrustende groei.
Politie haalt 15 tot 20 valse webwinkels per maand offline.

Tot nu toe kwamen er dit jaar al 124 meldingen over frauduleuze webwinkels binnen bij de politie. ''Die klonen van echte webwinkels zijn nauwelijks van de echte te onderscheiden’’, waarschuwt de politie.

Per frauduleuze webwinkel worden gemiddeld veertig klachten van gedupeerde kopers geteld, aldus de politie. Dat betekent dat er in 2014 zeker vijfduizend consumenten via webwinkels zijn opgelicht.

Uit cijfers van het Openbaar Ministerie uit 2012 blijkt het gemiddelde oplichtingsbedrag op 196 euro te liggen.

'Verontrustende groei'

Organisaties als Fraudehelpdesk.nl en Thuiswinkel.org signaleren een verontrustende groei van nagemaakte sites. Vooral elektronicabedrijven als Dixons, BCC en Computerland hebben daaronder te lijden.

Via gekopieerde sites worden aantrekkelijke aanbiedingen gedaan voor mobieltjes, tablets en laptops, maar na betaling worden de bestelde goederen nooit geleverd.

Website Marktplaats.nl, die eveneens regelmatig te maken heeft met oplichtingspraktijken, pleit voor de invoering van een nationaal loket van de politie waar daadkrachtig tegen fraudeurs kan worden opgetreden.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief