EastEnd-Arts
print

Snapchat heeft meer dagelijkse gebruikers dan Twitter

150 miljoen mensen gebruiken dagelijks de berichtenapp Snapchat. Daarmee overstijgt de app, die ondertussen vier jaar bestaat, het aantal dagelijks actieve Twitteraars.

Snapchat groeit snel en is vooral populair bij de jongere generatie. In december had de app 110 miljoen dagelijkse gebruikers. Daar zijn er ondertussen nog 40 miljoen bijgekomen. Dat meldt een anonieme bron aan persagentschap Bloomberg.

Volgens Bloomberg heeft Twitter, dat opgericht werd in 2006, minder dan 140 miljoen dagelijkse gebruikers. De microblogwebsite was ooit het tweede grootste sociale netwerk, na Facebook, maar werd ondertussen voorbijgestopen door Instagram, Facebook Messenger en WhatsApp.

In hun meeste recente bedrijfsresultaten maakte Twitter bekend 310 miljoen maandelijkse gebruikers te hebben. Vorig jaar beweerde het bedrijf dat ongeveer 44 procent van de maandelijkse gebruikers elke dag actief zijn.

Communicatie via Snapchat heeft een hoog spelgehalte: mensen kunnen selfies met een bijbehorende tekst en korte video's doorsturen. Daarnaast zijn er ook de verschillende functies zoals faceswapping, de mogelijkheid om iemand op de foto een hondensnuit en -oren te geven of regenbogen te doen braken.

Berichten sturen via Snapchat is "erg modern", zei Twitter-CEO Jack Dorsey gisteren tijdens de Recode technologieconferentie. Hij erkende dat Twitter bij momenten verwarrend en bevreemdend kan zijn - iets dat het bedrijf probeert bij te stellen.



Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief