EastEnd-Arts
print

Steeds meer 75-plussers op internet

De 75-plusser is bezig met een inhaalslag op internet. Had vier jaar geleden iets meer dan 40 procent van de Nederlanders van 75 jaar en ouder thuis toegang tot internet, dit jaar is dat toegenomen tot 60 procent.

De leeftijdsgroep bedient zich naast pc of laptop ook steeds vaker van smartphones en tablets. In 2012 had 10 procent van de 75-plussers een tablet en 5 procent een smartphone. Nu heeft 30 procent een van die apparaten in huis, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek na onderzoek.

Bij de iets jongere groep van 65- tot 75-jarigen is het tablet- en smartphonebezit in dezelfde periode zelfs ruim verdubbeld. Het tabletbezit onder deze ouderen groeide tussen 2012 en 2016 van 28 naar 60 procent, het bezit van smartphones nam tegelijkertijd toe van 24 naar 65 procent.

E-mailen populairst
E-mailen wordt het vaakst gebezigd door 75-plussers. Negen van de tien ouderen gebruiken daar internet voor. Rond de 70 procent gaat het internet op om te zoeken naar informatie over goederen of diensten en telebankieren. Rond 60 procent doet online aankopen en zoekt naar informatie over gezondheid, aldus het CBS.

Van de 65- tot 75-jarigen gebruikt 66 procent het internet om online kranten en nieuwsberichten te lezen of om gebruik te maken van sociale media (36 procent). De 75-plussers doen dat minder vaak.

Van alle inwoners heeft in Nederland 94 procent thuis toegang tot internet, 92 procent maakt er gebruik van.

Bron: ANPArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief