EastEnd-Arts
print

Tegen 2018 zit de helft van de wereldbevolking op het internet

Het internet zal dit jaar wereldwijd 2,89 miljard gebruikers bereikt hebben. Dat is twee vijfde van de wereldbevolking. Een record, en dat aantal stijgt steeds sneller, zo berekende het onafhankelijke onderzoeksbureau eMarketer.

"Goedkope gsm's en mobiele gegevensnetwerken maken het internet toegankelijk in landen waar het lang onbereikbaar was, door een gebrek aan infrastructuur of de hoge kosten", zegt Monica Peart, analiste bij eMarketer. "Terwijl de meest ontwikkelde markten bijna verzadigd zijn, is er in andere gebieden nog veel ruimte voor groei. India en Indonesië, bijvoorbeeld, zullen het internetgebruik elk jaar aanzienlijk zien stijgen."

Helft van de wereldbevolking in 2018
In 2014 telt het internet 2,89 miljard gebruikers, zo berekende eMarketer. Voor het eerst bereikt het internet twee vijfde van de wereldbevolking. Op basis van alle economische, demografische en technologische gegevens waartoe het bedrijf toegang heeft, voorspelt het dat het internet volgend jaar 6,2 procent extra zieltjes zal winnen, tot meer dan drie miljard gebruikers, of 42,4 procent van de wereldbevolking.

Tegen 2018, zo schat eMarketer, zullen 3,6 miljard mensen minstens één keer per maand gebruik maken van het internet. Het wereldwijde web is dan toegankelijk voor bijna de helft van de mensheid.

Alle hoekjes van de planeet
Technologiebedrijven doen er dan ook alles aan om het internet naar de moeilijkst bereikbare hoekjes van de planeet te brengen. Met het non-profitinitiatief Internet.org probeert Facebook-topman Mark Zuckerberg voor het eerst voet aan wal te krijgen in onder meer Zambia en Zuid-Afrika. Bedrijven als Ericsson, Nokia en Samsung sprongen al mee op de kar.

Onderzoeksbureau eMarketer moet voor zijn telwerk dan ook met steeds meer landen rekening houden. Voor de meest recente voorspellingen zijn er 19 landen aan het lijstje toegevoegd, waardoor eMarketer nu over gegevens beschikt van 41 landen. Het bedrijf breidde zijn kennis uit in Zuidoost-Azië, Europa en Latijns-Amerika, maar verzamelde voor het eerst ook gegevens in het Midden-Oosten en Afrika.Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief