EastEnd-Arts
print

Tijdens vakantie veilig internetten

Vakantiewoningen over de hele wereld hebben steeds vaker Wi-Fi beschikbaar. Dit is draadloos internet voor degenen die verbinding maken met de server. Het begint al op het vliegveld. Tientallen Wi-Fi spots garanderen jou van een paar uur ongegeneerd internetten. Wat veel mensen echter niet weten is dat er veel onveilige Wi-Fi spots in de lucht hangen. Wanneer jij hier gebruik van maakt, hangt alle informatie die jij op die server gebruikt, zoals gebruikersnaam, wachtwoorden en creditcardnummers, onbeschermd in de lucht. Een perfect doelwit voor cybercriminelen.

Sterke firewall
Gelukkig zijn er veel mogelijkheden die je kunt ondernemen om je laptop en mobiele apparaten, en dus je persoonlijkste gegevens, te beschermen. Op je laptop kun je bijvoorbeeld een sterke persoonlijke firwall downloaden. Een firewall zorgt ervoor dat hackers niet tot jouw persoonlijke gegevens kunnen komen, wanneer je gebruik maakt van een openbaar Wi-Fi-netwerk.

Beveiligingsapps
Voor je iPad of mobiele telefoon zijn er ook verschillende beveiligingen te downloaden. Deze beveiligingsapps beschermen je apparaten niet alleen bij verlies of diefstal, maar ze detecteren ook mobiele dreigingen, ongewenste gesprekken en berichten.

Wachtwoorden
Het belang van je wachtwoorden is niet te onderschatten. Zorg ervoor dat je goede en moeilijk te kraken wachtwoorden op je mobiel, laptop en iPad hebt, zodat niemand zomaar in jouw apparaat kan snuffelen. Daarnaast is het handig om het ESN nummer van je apparaten te onthouden. Dit is het elektronische serienummer wat speciaal aan jouw apparaat is gebonden, en kan dus heel handig zijn bij verlies of diefstal. Als je verder je netwerkconfiguratie van automatisch naar handmatig omzet, waarbij het apparaat alleen verbinding maakt met de netwerken die jij selecteert, internet je al een stuk veiliger.

Online bankieren
Wanneer je in het buitenland van een openbaar Wi-Fi netwerk geniet, is het verstandig om online financiële transacties na te laten. Zorg ervoor dat je de nodige transacties al in Nederland hebt kunnen doen, dat scheelt een hoop onveiligheid bij gevoelige informatie.

Geen documenten delen
Ook is het verstandig om het delen van documenten uit te zetten. Veel mensen hebben belangrijke data en documenten op hun mobiele apparaten staan, die zij niet zonder meer willen delen met iedereen die erbij kan. Zorg er dan dus ook voor dat niet iedereen een ingang heeft tot jouw documenten.

Slim genieten!
Het belangrijkste van de hele vakantie is natuurlijk dat je geniet. De openbare hotspots zorgen voor een zekere onveiligheid voor gevoelige informatie, maar wanneer je je goed voorbereid kun je prima genieten van de mogelijkheden van internet. Waar je ook bent!


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief