EastEnd-Arts
print

Toetsenborden gemakkelijk af te luisteren

Twee Zwitserse onderzoekers hebben een methode ontwikkeld om de aanslagen op een toetsenbord op afstand te registreren aan de hand van de elektromagnetische straling die zij uitzenden.

Volgens de twee, werkzaam aan de Ecole Polytechnique Federale de Lausanne, zijn toetsenborden zoals die in de detailhandel worden verkocht, daarom niet veilig genoeg om gevoelige gegevens te verwerken. De onderzoekers slaagden er onder meer in om wachtwoorden af te luisteren.

Muur
Martin Vuagnoux en Sylvain Pasini testten vier verschillende methodes om de toetsaanslagen vast te leggen. In totaal onderzochten ze elf verschillende modellen die de afgelopen jaren op de markt zijn gebracht, zowel losse toetsenborden met USB- en PS/2-aansluitingen als de toetsenborden van laptops. Ze konden de gegevens op een afstand van 20 meter registreren, in één geval zelfs door een muur.

Het duo verwacht zijn bevindingen binnenkort te presenteren op een wetenschappelijk congres.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief