EastEnd-Arts
print

Vrouwen en tieners overheersen Nederlandse Twitter

Nederland telt ongeveer 1 miljoen actieve twitteraars, waarvan 53 procent van deze groep vrouw en 64 procent tiener is. De gemiddelde leeftijd van de twitteraar is 24,5 jaar.

Dat blijkt uit cijfers van het Nederlandse onderzoeksbureau Peerreach dat het Twitter-gebruik analyseert.

Eind 2011 waren er zo'n 1,5 miljoen accounts. Daarna is het sociale medium in Nederland en Vlaanderen razendsnel gegroeid tot 5 miljoen Twitter-accounts. Daarvan zijn er ruim 1,05 miljoen actief, waarvan het overgrote deel in Nederland.

Peerreach keek ook naar de meest succesvolle twitteraars. De Nederlands-Indonesische voetballer Irfan Bachdim heeft de meeste volgers: 4,19 miljoen, gevolgd door zijn collega Robin van Persie met 3,82 miljoen volgers en dj Tiësto die door 2,23 miljoen mensen wordt gevolgd.

De meest invloedrijke Twitteraccounts zijn die van radio-dj Giel Beelen, actrice Carice van Houten en het cabaretduo Een Jurk (Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven).

Door: ANP


Artikelen laatste nieuwsbrief

Hierover twitterden we »
Websites met beveiligde verbinding stijgt » Google wil tienduizend mensen inzetten »
Wat je als marketeer moet weten over AVG »
AdWords advertenties 50% groter »
Efteling in Google Street View »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief