EastEnd-Arts
print

Wachtwoord wordt zelden veranderd

Mensen veranderen hun wachtwoorden zelden, zo leidt beveiligingsbedrijf Symantec af uit onderzoek. 63 procent van de ondervraagden verandert zijn wachtwoord nauwelijks. 45 procent heeft meerdere wachtwoorden die afwisselend worden gebruikt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat tien procent van de mensen zijn wachtwoord nooit verandert. En eveneens tien procent neemt de naam van een huisdier als wachtwoord. Dat is geen slim idee, aangezien dat makkelijk geraden kan worden. Namen van huisdieren, geliefden en verjaardagen zijn tegenwoordig met Facebook immers eenvoudig te achterhalen.

Van de vierhonderd ondervraagden zegt ruim veertig procent dat ze meer dan twintig accounts hebben die een wachtwoord vereisen. Wie dan één wachtwoord gebruikt voor al die diensten, zit meteen met grote problemen als iemand dat wachtwoord kraakt.

Tips voor wachtwoorden
Een manier om jezelf beter te beschermen, is betere wachtwoorden gaan gebruiken. Goede wachtwoorden zijn moeilijk te raden en makkelijk te onthouden. Symantec heeft een paar tips:

- Gebruik een combinatie van getallen, letters, leestekens en symbolen
- Neem als uitgangspunt een woord of zin met betekenis, en verander dat 
- Vervang enkele letters in die zin in getallen of symbolen
- Hoe langer het wachtwoord, hoe beter
- Vermijd persoonlijke informatie, herhalingen, reeksen en woorden die in het
  woordenboek staan

Je kunt bijvoorbeeld uitgaan van de zin 'Er Staat Een Paard In De Gang', en dan tekens gaan vervangen. De a vervang je door een 4, de e door een 3, de s door een $. De spaties haal je weg.

Dan krijg je “3r$t44t33nP44rdInD3G4ng”. Het spreekt voor zich dat je het best een eigen zin kunt gebruiken.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief