EastEnd-Arts
print

Wat is een goede profielfoto voor Social Media en netwerken?

Op netwerk- of social media sites zie je nog regelmatig aangemaakte profielen zonder foto. In plaats hiervan zie de standaard illustratie die de site zelf aanbiedt. Of je ziet, en dat is nog erger, een foto van slechte kwaliteit …

Foto’s trekken altijd de aandacht!
Het oog van de mens trekt altijd snel naar kleuren en duidelijke vormen. Je kijkt in een foto ook altijd eerst naar het lichte deel en dan naar het donkere deel van de foto. Zorg daarom voor een goed belichte foto die niet te donker is. Felle, heldere en lichte kleuren trekken de aandacht. Grijze en donkere kleuren worden eerder overgeslagen. Donker grijs kan wel een mooie achtergrond zijn omdat je daarmee de zakelijkheid van je foto vergroot en dit past goed bij een profielfoto.

Wie ben je wat wil je laten zien
Als je voor de camera gaat staan moet je nadenken over wat je wil laten zien. Strak kijken in de camera of een vakantielach maken nogal een groot verschil. De expressie van het gezicht is vaak de meest directe en overduidelijke indicatie van de persoonlijkheid. Met andere elementen in de foto kan je dit versterken. Meestal adviseer ik om “gewoon” te kijken met een open gezicht en een kleine lach. Dit komt professioneel over en hiermee kan je nog alle kanten op. Zorg dat je van te voren goed in de spiegel kijkt en verzorg jezelf met een beetje make-up en kam je haar. Ook voor de mannen! Ook de kleding die je aantrekt zeggen iets over jezelf. Wil je met stropdas en jasje of ga je lekker in een simpel t-shirt op de foto. Ook de onderkleding, deze komt niet op de foto maar daardoor kan je wel uitstralen hoe je je voelt.

Standpunt en psychologie van de ontvanger
Als je een foto een beetje van onderen neemt dan kijkt iemand tegen je aan en sta je erboven. Als je een foto van boven neemt dan kijkt iemand op je neer en wordt je kleiner. Daarom is het belangrijk om de camera op oog hoogte te houden en dat je in de lens kijkt. Hiermee maak je contact met de ontvanger! Ga ook altijd staan als de foto genomen wordt. Hiermee kom je sterker over en kan je je lichaam beter bewegen en schouders hoog houden. Bij een profielfoto komt voornamelijk je hoofd en een klein stukje schouder op de foto. Maak het dus niet te druk en zorg voor een goede vlakverdeling!

Kortom: kop op en voel je goed, bereid je voor en zorg voor een goede fotograaf!

bron: b2b


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief