EastEnd-Arts
print

Website optimalisatie; waar is de klant?

‘Zoekmachine marketing’, ‘Website optimalisatie’, ‘SEO’, etc. Termen en afkortingen genoeg om te laten zien dat je online marketing serieus neemt. Om tegenwoordig goed vindbaar te zijn op het internet en om je doelgroep te bereiken moet je veel moeite doen. Maar komt het contact met je doelgroep of de transactie werkelijk tot stand met al die technieken en investeringen?

Er wordt veel gepubliceerd en geblogd over dit onderwerp. Website optimalisatie is een volwassen bedrijfstak geworden en dat is mooi. Maar waar is de klant gebleven?

Waar is de klant gebleven?
Ik zie veel blogs waarin uitgebreid wordt ingegaan hoe Google websites indexeert (doorzoekt) en hoe de resultaten tot stand komen. Blogs die kunnen rekenen op hoge bezoekers aantallen wanneer Google een aanpassing doet in de ‘beoordeling’ van website pagina’s. Het lijkt er soms op dat deze onzekerheid vooral wordt gebruikt om de relevantie van de ‘SEO-bedrijfstak’ maar weer eens te onderstrepen.

Ken je klant!
Natuurlijk moet je weten hoe zoekmachines omgaan met websites en zoekresultaten, maar daar draait ‘website optimalisatie’ niet om. Bij welke ‘optimalisatie-blogs’ staat de klant centraal?
De klant centraal stellen is veel lastiger dan ‘zoekmachine marketing’. De klant centraal betekent dat we moeten weten wie de (potentiële) klant is en hoe het beslissings- en aankoopproces bij onze klant verloopt.

Website optimalisatie weer klantgericht
Website optimalisatie moet weer ‘Klantgericht’ worden in plaats van ‘Google gericht’. Wanneer je echt waarde toevoegt en dat (online) duidelijk kan maken, weet de klant je zeker te vinden.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief