EastEnd-Arts
print

Wetenschappers bouwen contactlens met computerscherm

  
Professor Babak Praviz van de Washington University ontwikkelde een contactlens waarmee de drager ervan een computerscherm op zijn oog krijgt geprojecteerd.

Althans, Praviz legt met zijn team de eerste bouwsteen voor een systeem dat internet en computers wel heel persoonlijk kan maken.

De wetenschappers publiceren in het Journal of Micromechanics and Microengineering een artikel waarin ze beschrijven hoe ze een display in een contactlens laten werken. Dat gebeurt met behulp van ‘draadloze stroom’. De energiebron voor de geavanceerde contactlens was bij de proeven maximaal 2 centimeter verwijderd van het oog van een – letterlijk – verdoofd proefkonijn.

Het zal nog jaren duren voordat de techniek evolueert naar een massaproduct voor de consumentenmarkt. Niet enkel de afstand tussen energiebron en contactlens aanzienlijk groter worden. Ook de resolutie van de lens moet beter. De display bestaat nu namelijk uit 1 pixel.

Dit soort lensen kan worden gebruikt om, bijvoorbeeld, e-mails te lezen en applicaties te bedienen. Het is ook de optimale interface voor het verschijnsel dat we nu kennen als augmented reality.

 

bron: emerce.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief