EastEnd-Arts
print

FAQ - Veelgestelde vragen

Uw vraag :
Wat is domeinnaamregistratie?
Domeinnaamregistratie zorgt ervoor dat uw domeinnaam uniek is en uw eigendom wordt. De domeinnaam is datgene wat tussen www. en .nl staat, zoals bij www.eastend-arts.nl.
Domeinnamen worden geregistreerd bij een landelijke instelling, de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN). De kosten bedragen enkele euro's per jaar. U kunt echter nooit rechtstreeks bij SIDN registreren, maar altijd via een tussenpersoon (de z.g. deelnemer). De tussenpersoon rekent dan een toeslag op de kosten bij SIDN.

Deelnemers verzorgen ook registratie van buitenlandse domeinnamen. Deze krijgen niet de extensie .nl maar bijvoorbeeld .be (België), .de (Duitsland) of .com (USA).
In de praktijk is elke hosting provider tevens tussenpersoon voor domeinnaam?registratie. Op de factuur van uw hosting provider vindt u in principe dan ook twee bedragen, één voor domeinnaamregistratie en één voor hosting.
Werkt mijn website over een aantal jaren ook nog naar behoren?
De scripting technieken waar websites mee gemaakt worden, xhtml, html, css, php, javascript etc. zijn onderhevig aan veranderingen c.q. updates evenals de interpretatie hiervan door de verschillende browsers. We streven er altijd naar websites af te leveren die voldoen aan de webstandaarden van het moment.
Mochten er grote veranderingen komen in de toekomst waardoor uw site of onderdelen ervan verkeerd worden weergegeven dan vallen deze niet meer onder "reparaties" en "support". Wij kunnen herlaas niet in de toekomst kijken maar ook in de toekomst krijgt u de ondersteuning die u van ons gewenst bent.
Hoe kies ik de juiste domeinnaam?

Probeer de naam zo eenvoudig mogelijk te houden zodat mensen hem goed kunnen onthouden. Moet de site hoog scoren in de zoekmachines dan heeft u wel een behoorlijk voordeel met een domeinnaam waarin het belangrijkste zoekwoord van uw site voorkomt. Wilt u wereldwijd gevonden worden in zoekmachines met een Engelstalige website, kies dan voor .com en niet voor .nl
Andersom geldt hetzelfde, een .com scoort in google.nl een stuk moeilijker als een .nl domein.

'Het neefje' of een professioneel bedrijf?
Iedereen heeft wel iemand in zijn omgeving die handig is met de computer en goed met internet overweg kan. Dit wil niet per definitie zeggen dat diegene ook kennis van zaken heeft. Een leuke website is zo gemaakt. Maar vraagt u zich eens af: is uw website ook herkenbaar voor uw doelgroep? Is uw website bijvoorbeeld een eenheid met al uw andere communicatiemiddelen? Hoe kunt u uw website inzetten met een maximaal resultaat? Als dit niet meegenomen wordt, bereikt u nog steeds uw doel niet. Dat is het verschil met een professioneel bedrijf en daar betaalt u dan ook voor.
Wanneer is mijn website af?
Bedenkt u dat een website nooit af is. Een website is een dynamische communicatietool waar actuele informatie op verschijnt en elke keer weer een ander doel kan dienen. Een website laat altijd een bepaalde indruk achter bij de bezoekers. Hopelijk is het die indruk waar u naar streeft. De ideale website bestaat uit een evenwichtige balans tussen het ontwerp en de content.
Zijn er na de oplevering van de website nog kosten?
Nee. Indien u echter een ingrijpende wijziging van uw website wenst die buiten de wederzijdse overeengekomen afspraak valt dan dient u dit per e-mail of schriftelijk aan te geven.
De enige standaard periodieke kosten die vooraf zullen worden voldaan is het hosting pakket waarop uw website is geplaatst evenals de domeinna(a)m(en) waar uw website aan is gekoppeld. Dit kan optioneel worden uitgebreid indien u extra diensten bij EastEnd-Arts afneemt. Denk aan een SSL certificaat. Ook dit zal periodiek worden gefactureerd.
Ik heb reeds een website. Kunt u die ook onderhouden of restylen?
Nee. Dit om de eenvoudige reden dat EastEnd-Arts zich niet inlaat met auteursrechtelijke ontwerpen van een ander bureau.
Echter dient te worden aangegeven dat indien er een goedkeuring wordt verleend door de rechthebbende wij de opties zullen bekijken voor eventueel onderhoud. Dit type onderhoud zal als uurtarief worden gefactureerd.
Wat is hosting?
Een hosting provider is een bedrijf dat een zware computer heeft gekoppeld aan het internet (een z.g. server). Op die server wordt uw website geïnstalleerd en krijgt dan haar unieke adres. Het adres, in het Engels afgekort met URL, is de complete aanduiding van uw website.
Dus www. plus domeinnaam plus .extensie, bijv. www.eastend-arts.nl.
Kunnen jullie ook een flash website ontwerpen?
Ja, dat is een mogelijkheid. Maar niet meer aan te raden.
Flash wordt door de meeste browsers niet meer ondersteund of dit zal op korte termijn gebeuren.
Wat is het verschil tussen een hosting provider en een internet provider?
Hosting provider wordt soms verward met internet provider.

Een internetprovider is een bedrijf dat u in staat stelt om over het internet te surfen en te e-mailen, via inbellen of een abonnement (bijv. een ADSL abonnement). De internet provider wordt ook wel accesprovider genoemd.

Een hostingprovider is een bedrijf dat een zware computer heeft gekoppeld aan het internet (een z.g. server). Op die server wordt uw website geïnstalleerd en krijgt dan haar unieke adres. Het adres, in het Engels afgekort met URL, is de complete aanduiding van uw website. Dus www. plus domeinnaam plus .extensie, bijv. www.eastend-arts.nl.

Bijna elke internetprovider biedt naast internet ook hosting aan. Internetproviders zijn dus meestal ook hostingproviders - omgekeerd niet. Hosting bij internetproviders is over het algemeen behoorlijk duur.
Waar kan ik afbeeldingen vinden?
Om uw site te illustreren kunt u er afbeeldingen bij zoeken. Ook hiervoor bestaan zoekmachines om u te helpen. Let er op dat er geen auteursrechten op de afbeeldingen rusten en dat ze niet te klein van formaat zijn. Te grote afbeeldingen kunnen wij voor u kleiner maken, maar omgekeerd kan dit niet zonder kwaliteitsverlies.
Beeldmateriaal voor drukwerk of internet bepalen voor een heel groot deel de indruk die u achterlaat bij de bezoeker. Wees heel kritisch over uw beschikbare beeldmateriaal en vraag bij twijfel ons advies.

Wij hebben een grote database tot onze beschikking, dus u kunt ook uw vraag bij ons neerleggen.
Hoe schrijf ik gebruikersvriendelijke tekst voor mijn website?
Enkele tips:
Ga er vanuit dat het internet een vluchtig medium is en dat bezoekers ‘lui’ zijn.
Houd daarom uw teksten kort en bondig en maak uw pagina’s niet langer dan één A4.
Indien u meer te vertellen heeft, splits dan een lange tekst in twee pagina’s: één met de hoofdzaken en een achterliggende pagina waar de geïnteresseerde lezer de rest kan lezen.
Knip een lange tekst in kleine paragrafen, elk met een betekenisvol kopje. En gebruik open regels.
Gebruik eenvoudige, duidelijk taal en korte zinnen. Vermijd moeilijke woorden en vakjargon.
Staat uw vraag er niet bij?
Indien u nog een vraag heeft die hier niet vermeld staat dan kunt u ons dit kenbaar maken door middel van het contactformulier of bel ons: 010 - 420 02 77