EastEnd-Arts
print

Internet marketing & Communicatie advies

Bij de vraag "Wat is internet marketing?" denken veel mensen voornamelijk aan zoekmachine optimalisatie, pay-per-click campagnes, webanalytics, social media en het versturen van nieuwsbrieven.

Instrumenten

Echter, dat zijn de gereedschappen waarmee marketing op het internet ten uitvoering wordt gebracht. En de gereedschappen… dat is niet waar het werkelijk om gaat!
De gereedschappen moeten natuurlijk efficiënt en effectief worden ingezet om de marketingdoelstellingen te bereiken. Het is het instrumentarium van de internetmarketeer. Maar in beginsel is een internetmarketeerHelpInternetmarketeer Wat een internetmarketeer onderscheidt van een 'gewone' marketeer is dat een internet­marketeer zich specifiek richt op online gebruikers. Veel online specialisten beheersen het instrument en zijn heel goed in het uitdraaien van rapporten of monitoren van Adwords campagnes. Maar zonder bedrijfskundige kennis ontbreekt vaak de doelgerichtheid. Het doel van een websitebouwer is gewoon een website te bouwen. 'gewoon' een marketeer.

Het doel van een marketeer, ook van een internetmarketeer, is zorgen dat u uw doelgroep bereikt dan wel dat uw doelgroep u vindt: connect the dots!
Gebruiken we daarbij de mogelijkheden die het internet te bieden heeft, dan noemen we dat: internet marketing.
 

      
Uw doelgroep kent u nog niet
Stel u heeft net uw bedrijf ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. U heeft namelijk een heel mooi product of u heeft een dienst die waarde toevoegt.
Hoe weten uw klanten dat u bestaat?

       Marketing legt de verbinding
U kunt bijvoorbeeld advertenties plaatsen of mogelijke klanten telefonisch benaderen. Veel bedrijven hebben één manier waarvan ze weten "deze werkt voor ons".
En dat gaat goed… zolang het goed gaat.

       Veiliger is dat op meer manieren te doen
Het beste is om meerdere manieren te implementeren om klanten en opdrachten binnen te halen. Een tafel met 4 poten staat immers ook veel steviger. Maar het hoeft niet allemaal tegelijk. Voeg bijvoorbeeld elke 3-6 maanden 'een poot' toe

Alsof u een nieuw filiaal opent

Wij vergelijken een website weleens met het openen van een nieuw filiaal… in een ander land welteverstaan! Offline geldt vooral "lokatie, lokatie, lokatie", maar zo werkt het niet op internet. Daar geldt: "informatie, informatie, informatie". Google sorteert websites immers op relevantie.

Online bereikt u een veel groter publiek en uw offline concurrenten hoeven helemaal niet dezelfde te zijn als uw online concurrenten.