EastEnd-Arts
print

404 – Pagina niet gevonden

404 error – Pagina wordt niet gevonden. Ook wel bekend als de grootste angst van onze webdevelopers. Webbouwers doen natuurlijk hun uiterste best om ervoor te zorgen dat bezoekers niet op zo’n pagina terecht komen. Maar helemaal voorkomen gaat niet altijd. Maar wat is een 404-error pagina eigenlijk? Kort gezegd is het een standaard pagina die je ziet als je op een website vraagt om een pagina die niet of niet meer bestaat. Hoewel het waarschijnlijk de bekendste errorpagina is, is het niet de enige. De 404 komt uit een hele familie van error pagina’s.

400: Foute aanvraag
401: Niet geautoriseerd
402: Betalende toegang
403: Verboden toegang
404: Niet gevonden
405: Methode niet toegestaan

Om er maar een paar te noemen.

Als je op internet aan het browsen bent dan wil je natuurlijk niet op zo’n pagina terecht komen. Je bent namelijk op zoek naar iets anders. Je kent het gevoel vast wel. Je bent op zoek naar informatie en denkt de juiste pagina gevonden te hebben. Je klikt op de webpagina en komt op een 404 – pagina niet gevonden uit. Je vindt dus niet de informatie die je zocht en dat is frustrerend. Vaak verlaat je direct weer de website, terwijl de informatie misschien wel op de website te vinden is. Een verlies voor jou als bezoeker, maar ook als eigenaar van de website. Die is zijn bezoeker per direct weer kwijt.

Een error voorkomen is soms lastig, maar je bezoekers vermaken tijdens een error kan wel. Dat kan op verschillende manieren. Want wat nou als je je informatie niet vindt, maar wel een glimlach op je gezicht krijgt. Dat maakt al veel goed toch? Humor valt in dit soort gevallen goed in de smaak. Een andere tactiek die goed werkt is de bezoeker afleiden met een animatie of andere informatie. Zo vergeet je zelfs dat je op een error-pagina terecht was gekomen. En ben je zelfs misschien geneigd om toch verder te kijken op de website. Onze eigen voorkeur is de pagina functioneel te gebruiken. Laat iets van je bedrijf zien of help je bezoeker toch op de juiste pagina terecht te laten komen. Dat is tenslotte waarvoor hij op je website terecht kwam.

Het is een aantal bedrijven zeker gelukt om hun bezoekers te vermaken op hun 404 error pagina. We hebben een aantal leuke voorbeelden voor jullie opgezocht.


vanaf nu dus nooit meer zo…
Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief