EastEnd-Arts
print

Google Chrome gaat voortaan waarschuwen voor onveilige sites zonder slotje

Webbrowser Chrome gaat gebruikers voortaan waarschuwen als ze een website zonder een https-slot bezoeken. Daarmee hoopt Google websitemakers aan te sporen om hun sites te beveiligen.

De zoekgigant begon op dinsdagavond met het initiatief, aldus een blogbericht. Geleidelijk zullen gebruikers van de Chrome-webbrowser een update krijgen die die functionaliteit aanpast.

Websites gebruiken een zogeheten https-certificaat om de verbinding van gebruikers beter te beveiligen. Tot op heden liet Chrome zien wanneer een site deze extra beveiliging inzet, door een groen slot in de adresbalk te tonen.

Met de nieuwe update draait Google deze melding om: websites met een https-slot hebben niet langer een speciale markering, maar bij sites zonder https staat nu de melding 'onveilig'. Daarmee waarschuwt Google gebruikers dat hun data niet goed beveiligd door de site wordt verzonden.


Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief