EastEnd-Arts
print

Google stopt met groen slotje voor veilige websites in Chrome

Google stopt in september met het 'groene hangslotje' voor veilige websites in zijn browser Chrome. Het groene icoon en het woord "veilig" in de adresbalk worden vervangen door een grijs slotje.

Google neemt de stap omdat gebruikers er volgens het bedrijf van uit moeten gaan dat internetpagina's standaard veilig zijn, schrijft het bedrijf vrijdag op zijn blog.

Met een groen slotje tonen browsers doorgaans dat een website gebruikmaakt van een HTTPS-verbinding. Daarmee wordt het verkeer van en naar die website versleuteld, waardoor het lastiger is af te luisteren.

Bij websites die gebruikmaken van HTTP in plaats van HTTPS is dat niet het geval. Eerder kondigde Google al aan dat het bedrijf Chrome-gebruikers actiever gaat waarschuwen voor onveilige HTTP-websites. Vanaf juli krijgen deze websites in Chrome de melding "niet veilig" of "onveilig".

Vanaf oktober krijgen Chrome-gebruikers ook een rood hangslotje te zien als zij op een onveilige website gegevens invoeren. Dit gebeurt bijvoorbeeld als zij een formulier invullen. Op die manier worden gebruikers er nadrukkelijker op gewezen dat hun ingevoerde gegevens onderschept kunnen worden.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief