EastEnd-Arts
print

Miljoen Nederlanders wissen Facebook-app in jaar tijd

Meer dan een miljoen Nederlanders zouden in het afgelopen jaar de Facebook-applicatie van hun telefoon verwijderd hebben, zo blijkt uit onderzoek. Ook het aantal Nederlanders dat de Messenger-app heeft geïnstalleerd, is gedaald.

De cijfers zijn afkomstig van Telecompaper, dat een onderzoek heeft uitgevoerd naar de marktpenetratie van de Facebook-applicaties. Er werd een vergelijking gemaakt tussen het vierde kwartaal van vorig jaar, en de cijfers van het derde kwartaal van dit jaar. Daaruit blijkt dat het aantal Nederlanders dat Facebook op de smartphone heeft staan, is gedaald van 74 procent naar 68 procent. Omgerekend gaat het dan om iets meer dan een miljoen mensen.

Ook het aantal smartphones waarop Facebook Messenger is geïnstalleerd, blijkt te zijn gedaald. Het gaat om een daling van 62 procent naar 56 procent van de Nederlanders, wat neerkomt op ongeveer 850.000 installaties. Wel kan Facebook positieve cijfers noteren voor zijn Instagram-applicatie, waarbij het aantal Nederlanders met de app met 4 procent is toegenomen.

Concurrent Snapchat laat ook groei zien; de app noteert een toename van drie procent, al blijkt het aantal installaties bij smartphonegebruikers onder de dertig wel af te nemen.

bron: tweakersArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief