EastEnd-Arts
print

Nederlands bedrijf aangeklaagd wegens domeinnaamfraude

Het in Amsterdam en Heerhugowaard gevestigde Trademark Office wordt door een groep van ruim dertig ondernemers aangeklaagd wegens domeinnaamfraude.

Dat meldt RTL Z en valt ook te lezen op de website van Berntsen Mulder Advocaten, dat de 32 ondernemers vertegenwoordigt.

Berntsen Mulder stelt dat er de laatste tijd veel klachten zijn binnengekomen over het bedrijf. Trademark Office zou potentiële klanten opbellen met de boodschap dat er een andere partij is die de .com-versie van hun Nederlandse domeinnaam wil registreren, om vervolgens aan te bieden dit internationale adres tegen een meerprijs preventief vast te leggen voor meerdere jaren.

Daardoor zou een mogelijke concurrent geen kans meer maken op de domeinnaam. Als de opgebelde ondernemers daarmee instemmen, zitten zij volgens Trademark Office vast aan de voorgestelde overeenkomst en afgesproken prijs.

Schijnurgentie

Volgens het advocatenbureau wordt die dreiging echter door Trademark Office zelf verzonnen en zijn de gesloten overeenkomsten daarom niet geldig, omdat er daardoor sprake is van schijnurgentie en daarmee acquisitiefraude.

Aan RTL Z vertellen verschillende ondernemers dat zij ook het incassobureau van de oprichters van Trademark Office achter zich aan hebben gekregen toen zij besloten om niet te betalen. Bovendien zou een van de medewerkers van het registratiebedrijf een klant hebben bedreigd over de telefoon. Mede-oprichter van Trademark Office Jonathan Oudekerk ontkent de beschuldigingen tegenover RTL Z.

Eerdere klachten

In het verleden zijn er al vaker klachten geweest over fraude door bedrijven die domeinnamen aanbieden. De Nederlandse organisatie SIDN, die het .nl-domein beheert, werkte in 2015 al mee aan een uitzending van AVROTROS-programma Opgelicht over het onderwerp.

bron: nu.nlArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief