EastEnd-Arts
print

Vijf tips om je LinkedIn-profiel te verbeteren

Het oude vertrouwde cv en visitekaartje worden langzaam maar zeker vervangen door LinkedIn. Bedrijven en recruiters struinen het sociale netwerk af, op zoek naar jong talent en professionals.

In 2017 had LinkedIn meer dan 500 miljoen gebruikers. Hoe zorg je ervoor dat jouw profiel opvalt? Hier zijn vijf tips om je LinkedIn-profiel in tien minuten te verbeteren.

1. Stel een achtergrondfoto in

LinkedIn biedt je de mogelijkheid om een achtergrondfoto in te stellen. Een profielfoto hebben we allemaal, maar de achtergrondfoto wordt vaak overgeslagen. Zonde, want zo kun je jouw pagina een persoonlijk tintje geven. Voor je achtergrondfoto geldt hetzelfde als voor je profielfoto: geen vakantiekiekjes.

2. Maak je profiel compleet

Werkervaring vullen we altijd in, maar opleidingen, interesses, vrijwilligerswerk en vaardigheden vergeten we nog wel eens op te schrijven. Vul er steeds één in en je profiel is binnen de kortste keren compleet. Want net als op een papieren cv mogen deze niet ontbreken om toekomstige werkgevers een volledig beeld te geven van je carrière. Bovendien wordt een compleet profiel beter gevonden op LinkedIn.

3. Toelichten

Het is niet voldoende om alleen een functietitel op te schrijven onder het kopje 'werkervaring'. Een toelichting is belangrijk. Natuurlijk hoef je geen pagina's vol te schrijven, maar noteer kort en bondig waar jij je mee bezig houdt.

Wat doe je zoal op een gemiddelde dag? Waar ben je verantwoordelijk voor? Welke resultaten heb je geboekt? Wat voor projecten heb je gedaan? Zo kunnen recruiters en toekomstige werkgevers zien waar je ervaring mee hebt en of jij geschikt bent voor de baan.

4. Delen, liken en posten

Hoe actiever je bent op LinkedIn, des te beter. Een compleet profiel is de basis, maar je maakt pas optimaal gebruik van LinkedIn als je berichten deelt, liket en zelf post. Dit zorgt ervoor dat je goed zichtbaar bent en daardoor eerder opvalt bij recruiters. Daarnaast kun je jezelf als professional in jouw vakgebied profileren door regelmatig bijdrages te leveren.

5. Aanbevelingen vragen

Voel je vooral niet bezwaard om je (voormalige) managers of collega's om een aanbeveling te vragen. Zij kunnen jouw kwaliteiten en vaardigheden onderschrijven en daarmee bevestigen dat je een enorme aanwinst bent voor een bedrijf en team. En dat is precies wat mogelijke werkgevers willen horen.

Geïnspireerd geraakt of op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk op NUwerk voor het laastste carrièrenieuws en meer dan 33.000 vacatures.

bron: nuwerkArtikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief