EastEnd-Arts
print

Wat is een SSL certificaat?

Een SSL certificaat is een bestandje dat informatie versleutelt alvorens deze over het internet wordt verzonden. Hierdoor blijft alle informatie vertrouwelijk en onleesbaar voor derden. Websites die over deze beveiliging beschikken kun je direct herkennen aan het gesloten slotje en de https:// in de adresbalk. Je ziet dit bijvoorbeeld terug bij je bank tijdens internet bankieren.

Wat is SSL?

SSL staat voor Secure Sockets Layer wat betekent dat er een beveiligde laag geplaatst wordt tussen een server en een internet browser waardoor de gegevens beveiligd worden. SSL certificaten maken gebruik van het https-protocol van de browser, wat een beveiligde verbinding tot stand brengt. Daarom is een website met SSL ook alleen (of gedeeltelijk) te bereiken via via https://.

Waarom heb ik een SSL certificaat nodig?
  • Met SSL wordt het verkeer tussen jouw website en de bezoekers afgeschermd en beveiligd.
  • Google ‘bestraft’ websites zonder SSL-certificaat door ze minder hoog in de zoekresultaten te plaatsen.
  • De Wet Bescherming Persoonsgegevens verplicht (zie ons volgende blog) je om de persoonsgegevens van je bezoekers te beveiligen
  • Zichtbare beveiliging, waardoor jouw website vertrouwen uitstraalt.
  • Geen browser-waarschuwingen meer vanwege een onveilige verbinding.
  • Voor webshops is een SSL-certificaat noodzakelijk/verplicht
SSL biedt vertrouwen

Er is veel te doen over het veilig gebruiken van internet en het beschermen van persoonsgegevens, terecht. Ook jij wil niet dat al jouw persoonlijke gegevens voor iedereen beschikbaar zijn. Een SSL Certificaat geeft vertrouwen, bezoekers van jouw website weten dat er veilig met hun gegevens wordt omgegaan en kwaadwillenden dit niet kunnen ‘afluisteren’.

SSL en wetgeving

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het CBP ziet er op toe dat deze wet wordt nageleefd en kan ook boetes geven bij het niet naleven van deze regels. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.
Artikelen laatste nieuwsbrief

Bitcoin bestaat tien jaar »
Google+ houdt op te bestaan »
Wanneer gebruik je e-learning? »
Nederlanders wissen Facebook-app »
Firefox stopt ondersteuning RSS en Atom »
 

De wet AVG

EastEnd-Arts is geen juridisch bureau. We hebben ons verdiept in de gevolgen en op basis daarvan hebben we enkele artikelen geplaatst om onze klanten op weg te helpen met deze wetgeving. Vraag voor zekerheid advies van een specialist.

Meer over AVG in ons NIEUWS »

Onze Nieuwsbrief

Via onze nieuwsbrief houden wij u regelmatig op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen bij EastEnd-Arts en de voor u rele­vante informatie op het gebied van internet.

Eastend nieuwsbrief