EastEnd-Arts
print

Fotografie/Beeldbewerking

Eén beeld zegt meer …

Beeldmateriaal voor drukwerk of internet bepalen voor een heel groot deel de indruk die u bij de bezoeker achter­laat. Wees heel kritisch over uw beschikbare beeldmateriaal en vraag bij twijfel ons advies.

Let op auteursrecht

Op alle afbeeldingen rust auteursrecht. Dat geldt ook voor alle afbeeldingen en foto’s op internet. U kunt dus niet zomaar afbeeldingen van het internet kopiëren en die op uw eigen website zetten. De eigenaar van het auteursrecht moet daarvoor toestemming verlenen. In veel gevallen dient u een vergoeding te betalen voor publicatie van het beeldmateriaal. 

Pas op voor torenhoge rekeningen

Zomaar foto’s gebruiken kan u duur komen te staan. Het grote internationale stockbureau Getty Images is momenteel negatief in het nieuws vanwege de torenhoge naheffingen die het bedrijf stuurt naar degenen die beeldmateriaal onrechtmatig hebben gebruikt. Het tv-programma Tros Radar behandelde onlangs klachten van mensen die zich onheus bejegend voelen door Getty Images. Volgens de samenstellers van het programma zijn de begeleidende brieven van het advocatenkantoor dreigend van aard, worden er onrealistisch hoge bedragen geëist en zou Getty Images niet bereid zijn tot minnelijke schikkingen. 

Maken of uit stock?

Stockfoto's zijn een makkelijke manier om marketinguitingen te voorzien van foto's, zonder dat het een al te grote hap uit het budget haalt. Zoals het woord 'stock' al aangeeft: het gaat om foto's 'uit voorraad', foto's die al geschoten zijn en kant-en-klaar kunnen worden aangeschaft voor websites, brochures, advertenties, enzovoort. Wij kunnen putten uit een grote database met stockfoto's, maar wij kunnen ook op lokatie of op andere wijze een passende fotoserie maken.  

  

Wij werken met fotografen die ervaring hebben in het bedrijfsleven en hierdoor zeer goed inzetbaar zijn om uw bedrijf, producten of portretten op een unieke wijze te fotograferen.


Beeldbewerking

Foto's waarop de omgeving vreselijk stoort of een oude foto die erg beschadigd is. Met de technieken van tegenwoordig, is het mogelijk om de foto te verbeteren. Zo kunnen wij een storende omgeving veranderen in een rustige achtergrond. Details kunnen onzichtbaar weggewerkt worden.
Van bestaande foto's kunnen wij ook krassen, scheuren en stempels wegwerken zodat zij zijn niet meer terug te vinden. Hierdoor krijgt u van een bestaande foto het resultaat dat uw wenst. EastEnd-Arts


 
EastEnd-Arts


 
EastEnd-Arts