EastEnd-Arts
Onze mogelijkheden liggen van briefpapier tot internet en van logo's tot een unieke huisstijl meer informatie ?
print

Teksten schrijven, zelf aan de slag of uitbesteden?

In bijna alle communicatie is tekst een belangrijk onderdeel. Daarom besteden wij hier in veel van onze projecten speciale aandacht aan. Een goede tekst is niet alleen een leuk verhaaltje, een goede tekst is vooral effectief. Effectief in het bereiken van haar doel.

Waarom uw teksten laten (her)schrijven?

Schrijft u wel eens een commerciële tekst? Dan zult u ongetwijfeld gemerkt hebben dat dat nog niet meevalt! Een effectieve tekst schrijven is dan ook een vak apart. Onderschat dit onderdeel niet en schakel een tekstschrijver in. Waarom?

Omdat u uw bedrijf te goed kent.

Uw product en organisatie kent geen geheimen meer voor u, waardoor u wellicht te snel verzandt in het opsommen van productkenmerken en vakjargon. Een buitenstaander kijkt met andere ogen naar uw bedrijf en schrijft de teksten vanuit het perspectief van uw doelgroep.

Omdat een tekst maakt of kraakt.

Een mooie website of folder is niets zonder effectieve tekst. Het zou toch zonde zijn dat wanneer er na het bouwen van een website, eindeloze zoekmachineoptimalisatie en Adwords campagnes eindelijk iemand uw website bezoekt, uw tekst leest en direct weer wegklikt omdat zijn verwachtingen niet worden waargemaakt? Laat niets aan het toeval over.

Omdat u geen tekstschrijver bent.

"Ik doe die teksten zelf wel, ik kan toch schrijven?" Helemaal waar, maar dat maakt u nog geen goede tekstschrijver. Een effectieve tekst schrijven is zoals gezegd een vak apart. De grammaticale vaardigheden, het gevoel voor taal, de mensenkennis, het commerciëel inzicht en de ervaring van een professionele tekstschrijver zijn daarbij onmisbaar. 
 Gerelateerde artikelen 
   Wat is beter: korte of lange webteksten?
Bloggen & auteursrechten: zo voorkom je schadeclaims
7 tips voor een geslaagde over ons-pagina

Ervaring 
Helaas wordt het onderdeel tekstschrijven in commerciële projecten nogal eens verwaar­loosd. Er wordt geen budget voor vrijgemaakt of er wordt pas helemaal op het eind naar gekeken. Daarbij wordt er vaak haastig wat geknipt en geplakt uit oude of van internet geplukte teksten. Niet doen!

Door ons uitgebreide netwerk van tekst­schrijvers met ruime ervaring in commerciële projecten, zijn wij in staat om van iedere tekst een succesvolle tekst te maken.